informatie

Vrijdagochtend 26 mei 2017. Rond de klok van 07.30u gaat de wekker af bij huize Mulder, Holsappel, Krisman en van den Eijkel. Het is het begin van een weekend waar Jordi, Stan, Marnick en Thom al lang naar uit hebben gekeken. De laatste spulletjes pakken om vervolgens met de auto richting het mooie Duitsland te rijden, Norden om precies te zijn.

Na een goede reis eerst maar eens onze 4-persoonstent opgezet. Voor ons, als echte kampeerders en buitenmensen, uiteraard geen probleem. Nadat we onszelf in ons tenue gehesen hadden, de aanmelding op ons beste Duits volbracht hadden, zijn we een balletje gaan slaan, het toernooi begon immers al over een goede 30 minuten. We speelden in poules van 4; de nummers 1&2 gingen door naar de hoofdronde en de nummers 3&4 gingen door naar de troostronde. Jordi, Marnick en Thom eindigden als eerste in de poule, Stan helaas als laatste. Thom en Stan vlogen de ronde na de poule uit het toernooi van die dag. Marnick en Jordi schopten het wat verder. Zo behaalde Marnick de laatste 16 en verloor Jordi helaas de kwartfinale van het hoofdtoernooi. Op naar de McDonald’s voor onze welverdiende maaltijd.

Zaterdagmorgen 27 mei. Onze tent leek wel een oven. Snel een ontbijtje scoren bij de plaatselijke Lidl en klaarmaken voor weer een nieuwe dag. Wederom werd er vandaag gespeeld in poules van 4. Vandaag leken onze oosterburen extra gemotiveerd. Er werd in ieder geval minder succes dan de dag ervoor behaald. Jordi, Marnick en Stan kwamen in de troostronde terecht, Thom haalde de hoofdronde. De resultaten die in de vervolgrondes volgden waren helaas niet om over naar huis te schrijven. Gauw vergeten en op naar het strand. Wie in het mooie Norden zit met 30 graden, moet natuurlijk wel een bezoekje brengen aan de Noordzee. Jordi en Thom vol enthousiasme de ‘zee’ ingestormd, bleek het eb te zijn, sta je dan met je goede gedrag en modder tot aan de knieën. Dan maar even bijkomen op de handdoek. Na genoeg energie opgedaan te hebben voor onze laatste toernooidag, hebben we wat pizza’s besteld. Uitbuiken tijdens een potje kaarten en een fikkie gestookt. Gezellig rond het kampvuur de avond doorgebracht en de avond afgesloten.

Zondagochtend 28 mei. Wederom een sauna in de tent. Ontbijtje naar binnen werken en onszelf voor de laatste keer in het tenue hijsen. We wilden het weekend afsluiten met een goed resultaat en dat is goed gelukt. Stan en Jordi speelden vandaag met de jeugd mee. Stan eindigde als winnaar van de troostronde na een spannende 5-setter, een puike prestatie gezien de tegenstanders die hij moest trotseren. Jordi eindigde als derde in de hoofdronde van het jeugdtoernooi, ook knap werk. Marnick en Thom speelden mee in twee verschillende seniorenklasses. Marnick behaalde de finale van de troostronde en speelde deze tegen een andere Nederlander uit Ede. Marnick ging er na een spannende 5-setter met de winst vandoor en Thom eindigde in de kwartfinale van de troostronde. Gauw douchen en de tent afbreken en terug naar ons mooie dorpje. Uiteraard na een laatste bezoek aan de McDonald’s.

Al met al een erg gezellig weekend gehad en wie weet volgend jaar met nog meer prijzen naar huis.