“Uit onderzoek van TNS NIPO blijkt dat veel Nederlanders zonder EHBO-kennis niet bereid zijn om bij zwaarder letsel eerste hulp te verlenen. Dat brengt risico’s met zich mee, want de juiste hulp kan in de eerste minuten na een ongeval van levensbelang zijn. Vooral bij bewusteloosheid, vergiftiging, botbreuken en bloedingen zeggen de meeste mensen zonder basiskennis niet te helpen. ” Deze uitspraak is bij Salland Zorgverzekeringen blijven hangen en ze merkten dat dit onderwerp ook speelde bij de clubs die meedoen aan de Salland Clubactie. Mede daarom hebben wij een EHBO-tas van ze gekregen, waar nu een vervolg op komt.

Salland Zorgverzekeringen heeft samen met EHBO vereniging Deventer een workshop ontwikkeld over EHBO. Hier mogen drie personen van onze club gratis aan meedoen. In 2,5 uur leer je:

• Wat te doen met de basisspullen uit de EHBO-tas
  • Wanneer je zelf kunt helpen en wanneer je hulp moet inroepen
  • Veel voorkomende EHBO-gevallen (per sport)
  • Korte introductie reanimatie

Wil jij graag wat meer leren over EHBO, zodat je kunt helpen als er iets gebeurt? Meld je dan aan bij de contactpersoon van onze club. Hij/Zij stuurt de namen van de drie personen door naar Salland Zorgverzekeringen.