Shuohan Men is Nederlandse: ‘Hoop op succes in oranje shirt'

Afdrukken
Hits: 3119

Shuohan Men (20) heeft nu officieel de Nederlandse Nationaliteit. Het succesvolle talent droomt van WK’s en Olympische Spelen in een oranje shirt.

Shuohan Men geldt al jaren als één van de meeste getalenteerde speelsters van ons land. Ze schreef in 2018 zowel het NK Tafeltennis als de Masters op haar naam en op het NK Tafeltennis 2020 was ze zowel individueel als samen met Rachel Gerarts de beste in Zwolle. De basis van haar goede spel legde Men in haar geboorteland China, dat uiteraard bekend staat als het Mekka van het tafeltennis.

Papendal
In het begin van haar tienerjaren verhuisde haar moeder naar Groningen en Shuo Han volgde niet veel later. Inmiddels woont en traint ze op Papendal. “In China heb ik erg veel geleerd en in de zomervakanties ga ik ook altijd nog daarheen”, zei ze al eerder in gesprek met Tafeltennis.nl. Is dat om lekker te ontspannen? “Nee, als ik daar ben, richt ik me voornamelijk ook op training. Tafeltennis is mijn grootste passie, ik wil heel graag beter worden en in China lukt dat”, zo luidde haar antwoord.

Oranje
De speelster van TTV Maashorst (mannen eerste divisie) en TTV Heerlen (eredivisie vrouwen) sprak in het verleden al de ambitie uit om Nederlandse te worden en is blij dat ze sinds eind februari het papiertje in handen heeft. “Ik wilde al langer heel graag de Nederlandse nationaliteit en blij dat ik nu voor het Nederlands team kan uitkomen. Ik hoop op succes in het oranje shirt. Ik droom van het spelen van Europese Kampioenschappen, Wereld Kampioenschappen en de Olympische Spelen.” Naast het vele trainen is ze ook druk met een andere bezigheid: Nederlandse les. “Ik oefen heel veel en de lessen gaan goed.”

Bekijk de video die de NOS opnam in oktober 2019 met Shuo Han Men, waarin ze onder meer praat over de ambitie om voor Nederland te spelen.

30 maart 2020 2