Heino 1 verslaat Zwolle 1 (7-2-20)

En met zo’n uitslag vraag je je toch af waarom een stad met 130.000 inwoners, met een paar industrieterreinen vol potentiele sponsoren, het niet voor elkaar krijgt een divisieteam te formeren.

Dat ze zelfs in het dorpse Heino met 8-2 naar huis worden gestuurd. Geen ambitie? Of draait de vereniging simpelweg alleen op eigen, contributie betalende leden? Dat zal het zijn, maar toch? Gemiddeld zou er wel meer talent rond moeten lopen in zo’n stad. Ook zou het voor de regio niet verkeerd zijn dat er een topteam meedraait in de hoogste geledingen. Krant, radio en lokale TV zouden voor meer publiciteit kunnen zorgen voor deze sport. Dat straalt dan ook af op de verenigingen rond Zwolle. Helaas, het is niet anders en dan doen we het zelf gewoon zo goed mogelijk. 8-2 winst met een dit keer excellerende Jordi zet Heino mooi op een derde plaats in de hoofdklasse B. Volgende week vrijdag uit naar Thibats: even iets rechtzetten!