Blue Flower

PEPERNOTENTOERNOOI VERRASSEND EN GEZELLIG

De jeugdcommissie –met Thom, Marnick, Wesley en Arnout-  organiseerde 4 december j.l. het zgn. pepernotentoernooi. In de keuze van de titel zat al een verwijzing naar het sinterklaasfeest. Maar dat de 24 deelnemers met jeugd en senioren daadwerkelijk zouden gaan spelen met pepernoten was voor iedereen wel zeer verrassend.

lees meer

De deelnemers hadden zich ingesteld op een dubbeltoernooi doch deze werd gecombineerd met sjoelen op een originele sjoelbak met pepernoten en jeu de boules, met schuimpies die ook regelmatig uit de pepernotenzak van Piet tevoorschijn komen. Er werden teams van vier bij elkaar geloot die de strijd om twee tafels dubbelspel, het sjoelen en het jeu de boules tegen elkaar aangingen. Dat de hilariteit het won van de strijdlust zal je niet verbazen.

En ja hoor, het kon toch eigenlijk niet missen terwijl niemand er bij stil gestaan had, het duo Sint en Piet deed na de eerste ronde zijn entree in het Roekenest. Ans was kennelijk de enige die het zingen van een sinterklaasliedje niet verleerd was en mocht daarvoor dan ook tot haar grote vreugde (en die van Sint) op de knie van Sint plaats nemen. Vervolgens mochten alle lieve kindjes (de kampioenen van team 1 en 9) naar voren komen en werden beloond met aardige woorden van Sint en pepernoten van Piet. En toen waren de stoute kindjes (spelers van de degradatie-teams) aan de beurt, om troostende woorden aan te horen. Gelukkig had Piet de roe vergeten.

Nadat het spaanse duo in vol ornaat een setje dubbelen had  gespeeld vertrokken ze weer, zoals ze gekomen waren, met stille trom. Want zingen, dat kunnen die tafeltennissers niet, tot grote teleurstelling van Sint.   Het toernooi ging door  waar uiteindelijk het team van Mats als winnaar tevoorschijn kwam.

9 dec foto 139 dec foto 11

9 dec foto 10

9 dec foto 9

9 dec foto 8

9 dec foto 7

9 dec foto 6

9 dec foto 5

9 dec foto 4

9 dec foto 2

9 dec foto 3

9 dec foto 1