HEINO 1 KAMPIOEN PROMOTIEKLASSE !!

Het eerste team van Heino is glansrijk kampioen geworden op de laatste speeldag van de najaarscompetitie 2018. Voor het eerst in de Heinose tafeltennisgeschiedenis gaat het vlaggenschip van de club in de hoofdklasse spelen, de hoogste competitie in de regio Oost Nederland.

IMG 20181201 WA0002

op kampioenschap Heino 1

Een prachtige prestatie van het team dat twee jaar terug drastisch verjongd werd en met veel inzet aan trainingsuren werd steeds meer zichtbaar dat er potentieel iets neer te zetten viel. Het hielp natuurlijk dat er een tiental leden overkwamen van Effect Mariënheem net rond die tijd waarmee de concurrentie, ook in de hogere teams, en daarmee het trainingsplezier met sprongen vooruitging. Voeg daarbij een paar jeugdige talenten die staan te dringen om bij de hoogste teams mee te doen en we hebben een ideaal plaatje.

Het was bepaald geen gelopen koers in die laatste wedstrijd. Heino voerde vooraf de ranglijst aan met slechts één punt voorsprong op De Veluwe en drie op De Brug uit Apeldoorn. En die laatste ploeg was vrijdagavond tegenstander van Heino in het tafeltenniscentrum Het Roekenest in Heino. De Brug moest dik winnen van Heino en het geluk hebben dat de Veluwe in de problemen zou komen in hun uitwedstrijd in Kampen. Arnout Kok, kopman van de Heinoërs stelde dat het zaak was de eerste paar partijen te winnen van de Apeldoorners, dat zou hen het zicht op het kampioenschap weghalen en mogelijk ook de motivatie om “tot het gaatje” door te gaan. De uitwedstrijd was nog met 6-4 verloren gegaan dus kon je niet zomaar uitgaan van een super uitslag. De Veluwe tenslotte, was zelfs tweemaal te sterk voor Heino, om maar aan te geven dat je rustig uit kon gaan voor zeg maar zeven Veluwse punten daar in Kampen: zie daar de opgave voor Heino: minimaal zeven punten halen nota bene tegen een –op papier- concurrent.

De zenuwen speelden bij beide ploegen een rol natuurlijk. Jordi Mulder verloor de eerste twee sets van Dick Rusch, maar gooide vervolgens alle schroom van zich af om met drie gewonnen sets de partij naar zich toe te trekken. Ook de tweede speler, Paul Rouhof, had ook de nodige moeite in zijn spel te komen en het duurde tot in de vierde set voordat zijn spinners voor Roy Braam niet meer te keren waren. Arnout overkwam precies hetzelfde maar ook bij hem ging het gaandeweg beter zodat een 3-0 voorsprong genoteerd kon worden: De Brug was verder kansloos voor de titel. De Veluwe was wat traag met het vullen van de digitale score-app maar het Kampense tegenpunt werd met luid gejuich ontvangen.

De dubbel werd gespeeld door Arnout en Paul en dit tweetal rekende even af door drie snelle sets te winnen, het teken eigenlijk wel dat de Apeldoorners het geloof in een titel definitief kwijt waren.

In partij acht moest Paul toch nog even flink aan de bak. Zelfs zo dat bijna niemand nog een stuiver wilde geven voor een goede uitslag. In de vijfde set stond Bert Steur met 6-10 op matchpunt: Het publiek keek ademloos toe, het zal toch niet?

In Kampen had De Veluwe inmiddels het tweede tegenpunt moeten toestaan dus zou dat 8e punt in Heino beslissend worden. Maar ja, 6-10 achter in de vijfde set? Paul scoorde het zevende punt en het publiek applaudisseerde zenuwachtig en moedigde aan. Super geconcentreerd nu speelde hij op zeker en het 8e en 9e punt kwamen ook. Een zucht van verlichting ging er door de zaal toen het tiende ook werd bij gezet. Op het gezicht van Bert viel af te lezen dat ie er voor ging, dit zou hij toch niet laten lopen? 11-11 en 12-12 hield hij de nog steeds nagenoeg foutloos spelende Paul bij doch toen was het bij Bert gedaan: 14-12 voor Paul en de zure doch sportieve felicitatie van Bert werd zijn deel, evenals pijnlijke schouders van al die meelevende, schouder klappende toeschouwers. De titel was binnen en de spanning was eraf. 9-1 werd het maar liefst en het team incluis de deze avond niet spelende Thom verdient een enorme pluim voor het behaalde resultaat.

IMG 20181201 WA0004

Felicitatie van De Brug aan Paul na de zinderende achtste partij.

Bestuurslid Jan Gosker vroeg het viermansteam naar voren te komen. Met de felicitaties namens het bestuur en vereniging reikte hij de champagne met de glazen uit om te toosten op het kampioenschap.

Volgend jaar hoofdklasse! Wie had dat twee jaar terug durven voorspellen.