Op donderdagavond 28 december werd Henk Roeke verrast door Burgemeester Martijn Dadema. Het kersttoernooi wat op dat moment plaats vond werd onderbroken voor een officieel moment. Henk Roeke ontving een Koninklijke Onderscheiding in het bijzijn van familie, vrienden en leden van de tafeltennisvereniging.

Als onvermoeibare vrijwilliger, die heel veel betekent en heeft betekend voor de tafeltennisvereniging in Heino en voor de samenleving van Heino is deze onderscheiding meer dan verdiend. Dankzij de inzet van Henk voor de tafeltennisvereniging heeft Heino een bloeiende tafeltennisvereniging.

Hij was in 1983 de motor voor het realiseren van een eigen clubgebouw, het Roekenest (naar Henk Roeke genoemd vanwege zijn grote bijdrage hieraan). Ook voor het onderhoud in 1988 en het realiseren van een nieuw clubgebouw, na een brand in 2001, heeft hij zich bijzonder ingespannen.

Nu speelt hij nog steeds een grote rol als het gaat om het rendabel houden en het beheer van het clubgebouw.

Op sportief vlak was de heer Roeke jarenlang actief bij TTV Heino. Hij was van 1983 tot 2014 trainer voor de jeugd en was daarnaast ook begeleider van diverse jeugdteams.

Sinds 2005 is hij lid van het bestuur. Vanuit die functie is of was hij lid en /of voorzitter van verschillende commissies zoals; Jeugdcommissie, Technische commissie, Onderhoudscommissie en Kantinecommissie

Henk Roeke is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau.

TTV Heino feliciteert Henk voor deze meer dan verdiende onderscheiding. Het bleef nog lang gezellig in het eigen Roekenest.